KORTOWO fiolet
Żelowe mapy białkowe - pół żartem, pół serio
Przedział wiekowy: Lokalizacja
dorośli Uniwersytet Warmińsko-Mazurski, Wydział Nauki o Żywności, Katedra Biochemii Żywności (Pl. Cieszyński 1, 10-720 Olsztyn), sala 8
Godziny: Rodzaj imprezy:
29.09.2017 10:00-12:15 rezerwuj (29)
warsztaty
Opis:
Uczestnicy warsztatów zapoznają się w jaki sposób otrzymać jedno- i dwuwymiarowe, barwne, żelowe mapy białkowe. Dowiedzą w jaki sposób otrzymać białka z materiału biologicznego, czy białka mogą wędrować, czy są one wrażliwe, co to są paski żelowe i co łączy mega żele i żelki z żelowymi mapami białkowymi. Podczas warsztatów uczestnicy będą mogli: umieścić odpowiednio przygotowane próbki białek w "studzienkach" i "trumienkach" wykorzystując mikropipety z tipsami, śledzić wędrówkę białek, wykąpać żelowe mapy białkowe, a nawet spróbować mega żele i żelki.